کتاب «کتاب جستارهایی در سلامت و بحران کووید-19» با همکاری فرهنگستان علوم پزشکی و مرکز تحقیقات عدالت در سلامت منتشر شد
پاندمی بیماری کووید 19 بیش از یکسال علاوه بر نظامهای سلامت کل جهان، نظامهای اقتصادی و سیاسی را نیز درگیر خود ساخته است.
نظر به اهمیت این موضوع و ویژگیهای اقلیمی در رفتار، تاثیرات و چگونگی مقابله با آن، کتاب »جستارهایی در سلامت و بحران کووید 19 در جمهوری اسلامی ایران» به کوشش دکتر محمدحسین نیکنام و دکتر فریدون عزیزی و گروه مولفان گردآوری و منتشر شد.
مولفین در پیشگفتار این کتاب مینویسند: از نگاه بسیاری از پژوهشگران، این بیماری میتواند نقطه عطفی برای تجربه اندوزی در سطح ملی، منطقهای و بینالمللی فراهم کند و به تقویت بنیانهای سلامت و افرایش پایداری و تاب آوری جوامع در برابر پدیدههای مشابه منجر شود.
در این کتاب که واجد مقدمهای از دکتر سیدعلیرضا مرندی، رئیس فرهنگستان علوم پزشکی است، سرفصل های متعددی از جمله کرونا و علم پزشکی، مدیریت کووید ـ 19 ، مدیریت بیمارستانی، آموزش مجازی در علوم پزشکی، چالشهای فراگیر در عرصه بالینی آموزشی درمانی و سایر امور تحلیلی و چالشی ناشی از این بیماری در ایران مطرح و مورد بحث قرار گرفته که میتواند پاسخگوی بسیاری از سئوالات و ابهامات باشد.
مرکز تحقیقات عدالت در سلامت مفتخر بود تا مسئولیت تدوین یکی از فصول این کتاب با عنوان «جهانگیری کووید-19 و توسعه پایدار سلامت در جهان» را بر عهده داشته باشد. امید است تا انتشار این اثر قدمی موثر در جهت کاهش چالش های این همه گیری باشد.

No responses yet